2/10/2023
Aarhus Havn og Aarhus Universitet samarbejder om udfordringer fra erhvervslivet: Det giver afklarede studerende
Den mulighed har en række studerende på linjen Digital Business Management på Aarhus Universitet fået, for i disse dage arbejder nogle af dem nemlig med en case fra Aarhus Havn.
"Vores mission på den del af universitetet, der kommer fra den gamle handelshøjskole, er at skabe værdi for virksomheder. I det lys er samarbejde med virksomheder som Aarhus Havn vigtigt, så de studerende hele tiden holder for øje, at selvom det bliver teoretisk, så er det aldrig mere abstrakt, end at der faktisk er nogen, der implementerer de her ting hver eneste dag," siger Christian Waldstrøm, der er viceinstitutleder ved Institut for Virksomhedsledelse under BSS.
Som navnet på linjen antyder, er de studerende ved at dygtiggøre sig inden for digitalisering og forretningsudvikling.
Og selvom Aarhus Havn ikke ligefrem er en ny virksomhed, så sker der mange nye ting på området.
Holdet arbejder på en case, der har appen Smart Crane i fokus. Det er en app, der indsamler og overskueliggør data fra kranerne, og de studerendes opgave er så at analysere sig frem til, hvordan vi får mest muligt ud af informationen
— siger Karsten Bove, der er Business Developer hos Aarhus Havn.
Han underviser på kurset sammen med Claus Holm, der er Head of Creative Tech hos Klean Group. Det er nemlig dem, der har lavet Smart Crane.
Og der er gevinster nok for virksomhederne, når de præsenterer virkelighedens udfordringer med digitalisering.
"Helt personligt kan jeg godt lide at undervise, og det er skønt at kunne give noget tilbage til byens studerende. Og så får havnen selvfølgelig en masse ud af samarbejdet. Vi får spritny viden ind, og så får vi hjælp til at løse praktiske problemstillinger," siger Karsten Bove.
De studerende har alle det tilfælles, at de har en HA-bachelor - eller noget tilsvarende, hvis de kommer fra udlandet.
Når man er så langt i sin uddannelse, har man læst mange bøger, og derfor er det kærkomment med case-opgaver direkte fra erhvervslivet. Det beviser nemlig, at det, man har lært, kan bruges til andet end at få gode karakterer.
"Det er super fedt, for man får lov at bruge den teori, man har lært, og man får indsigt i, hvor komplekse ting, virksomhederne sidder med. Det viser en, at man virkelig bliver nødt til at lære noget og lytte efter, for man får brug for det en dag," siger Kasper Lading, der er i gang med sin kandidat i Digital Business Management og er en af de studerende på kurset, hvor Karsten Bove underviser.
Det glæder Christian Waldstrøm, at caseopgaverne øger motivationen.
Men han oplever mange andre fordele ved samarbejdet, som er uvurderlige i det store billede.
"Det giver mere afrundede og afklarede kandidater, der kommer ud fra universitetet. De er ekstremt optagede af, at der ligger et spændende job for enden af deres studier," siger viceinstitutlederen.
Samarbejdet mellem Aarhus Havn og Aarhus Universitet varer efterårssemestret ud.