4/4/2024
Skjorter, fødevarer og industriudstyr: Blue Water Shipping flytter godset hen, hvor det gør en forskel
Man har måske gang i forskellige køkkenskabe for at lave sin morgenmad, og måske skal man lige huske at spise en pille for at holde allergien på afstand.
Uanset hvad ens morgenrutine er, så har man som dansker med stor sandsynlighed været i kontakt med et eller andet, som Blue Water Shipping har flyttet rundt på Aarhus Havn, inden man forlader sin bolig om morgenen.
Vi lever af at lave transport og logistik. Vi er markedsledende i Danmark, og mange af de varer, der kommer i butikken, går via kajen i Aarhus i containere fra for eksempel Fjernøsten eller Sydamerika. Vi henter containerne på havnen, tømmer dem og sørger for, at varerne bliver distribueret
— siger Jan Dam Poulsen, der er Regional Director Sea, Air and Logistics i Norden hos Blue Water Shipping.
På havnen i Aarhus kommer tusindvis af ton gods over kaj hver dag. Og Blue Water Shipping sørger kort sagt for, at godset kommer videre, så det gør gavn både i Aarhus og resten af landet.
Det er en opgave, de har løst i mere end 50 år i Danmark, som er hjemmebanen for virksomheden. Og selvom hovedkontoret er i Esbjerg, så foregår en stor del af deres arbejde i Aarhus, hvor de både har kontor på havnen og i den nordlige del af byen.
"Vi har et tæt samarbejde med både Aarhus Havn og andre interessenter på havnen. Og selvfølgelig også virksomheder uden for havnen, som typisk kunne være nogle af vores kunder. Samarbejdet fungerer rigtig godt, og der er en god dialog," siger Jan Dam Poulsen.
Virksomhederne på havnen i Aarhus har som regel en fast kontaktperson, de kan tage fat i, hvis de skal vende noget havnerelateret. Blue Water Shipping er bestemt ingen undtagelse.
Det kan for eksempel handle om vedligehold af de pakhuse, som havnen udlejer til logistikvirksomheden, den lokale infrastruktur på havnen, som for eksempel vejnettet og meget andet.
Uanset emnet er telefonen altid åben for Blue Water Shipping, når de ringer til deres kontaktperson hos Aarhus Havn.
Samarbejdet med Blue Water Shipping går langt tilbage, og vi forstår hinandens virksomheder. Når de har brug for noget hos os eller omvendt, så finder vi hurtigt en løsning uden at skulle forklare hinanden vores procedurer eller regler. Den gensidige respekt gør samarbejdet effektivt, og det er virkelig en fornøjelse
— siger Jesper Skatka, der er Commercial Manager og Blue Water Shippings kontaktperson hos Aarhus Havn.
Fakta om Blue Water Shipping
- Blue Water Shipping blev stiftet i 1972
- Virksomheden har 17 kontorer i Danmark og mere end 80 i verden
- De beskæftiger 150 mennesker i Aarhus og 2.700 på verdensplan
- I 2023 omsatte de for næsten ni milliarder kroner med et overskud på 147 millioner.
- Virksomheden blev grundlagt af Kurt Skov, som stadig er medlem af bestyrelsen
Varieret gods kræver alsidige medarbejdere
Der kører et hav af forskellige Blue Water Shipping-maskiner rundt på havnen i Aarhus. Det kan være gigantiske gaffeltrucks, reachstackere eller terminaltraktorer, og selvom maskinerne i sig selv er ganske forskellige, så har mange af dem flere fællestræk.
Der står for det første Blue Water Shipping på siden af dem. For det andet skal maskinerne i sidste ende alle hjælpe godset videre ind eller ud af havnen. Og for det tredje har Nick Bovbjerg en del af sin hverdag i dem.
"Det er vigtigt arbejde. Vi håndterer alt. Nogle af kasserne hernede har bambussokker i, og andre har en semi-conductor til en maskine et sted. Det kan også være konserves. Vi er en vigtig del af forsyningskæden, og det er da noget, jeg tænker over," siger 45-årige Nick Bovbjerg.
Og den omtanke er vigtig, for nogle af de maskiner, han hver dag sidder bag rattet i, kan let løfte 35 tons, så der er mange kræfter på spil.
Alle løft skal beregnes, så hverken personale eller gods kommer til skade, og det kræver en forståelse af både maskiner og de kollegaer, man samarbejder med.
"Jeg er meget glad for min arbejdsplads. Vi har et godt kollegaskab, og der er ikke to dage, der er ens. Vi passer på hinanden og støtter hinanden, men vi kan også drille hinanden. Vi har lidt af det hele her," siger Nick Bovbjerg, der har været en del af Blue Water Shipping siden 2017.
Forsyningskæden skal holdes stram
Omkring 200 virksomheder holder til på havneområdet i Aarhus, men Blue Water Shipping er en af dem, man virkelig lægger mærke til.
Det skyldes kombinationen af store maskiner og travlhed, som betyder, at man ser dem mange steder på vejene på og omkring havnen. Men det skyldes også deres mange pakhuse, hvor gods, der ikke skal videre ind i landet med det samme, bliver lagt i venteposition. Og plads til kortvarig opbevaring er et vigtigt element for virksomheden.
Vi har store arealer både udendørs og indendørs, men over tid kunne vi godt få behov for mere plads, og netop plads er Aarhus Havn jo presset på. Så vi ser positivt på den udvidelse, der kommer. Der bliver behov for på sigt at sikre, at der er den fornødne kapacitet i Aarhus til at dække behovet i hele Danmark
— slutter Jan Dam Poulsen.